TNT отваря високотехнологичен хъб в Сидни

TNT отваря високотехнологичен хъб в Сидни
Снимка: TNT
A A+ A++ A

TNT отвори нов високотехнологичен „суперхъб“ с площ 78 000 кв.м в парк „Ърскин“, Сидни. Новият хъб ще се занимава с вътрешни и международни пратки.

Обектът може да обработва до 25 000 пратки на час благодарение на своята най-модерна технология за сортиране. Складовете му са с площ от 30 000 кв.м.

Инвестицията на компанията в новия хъб е част от по-широк инвестиционен план, включващ още хъбове в Мелбърн и Бризбейн, като тяхното окончателно завършване е планувано за по-късно тази година.

Марко ван Калевийн, управляващ директор на дивизия „Вътрешни доставки“ на ТNT, сподели, че отварянето на хъба е изключително важен етап в модернизирането на инфраструктурата на TNT, който ще допринесе за високото качество на обслужване и по-голяма ефективност по отношение на разходите. Ключова част от корпоративната стратегия “Outlook” на компанията е инвестирането в оперативно съвършенство.

„Новият суперхъб в Ърскин ни дава възможност да рационализираме процесите и да приложим едни от най-модерните системи за сортиране. Намаленото време за обработка, повишената точност и бързите доставки ще ни помогнат да осигурим още по-добро обслужване на нашите клиенти“, добави той.

Суперхъбът на TNT в парк „Ърскин“ включва първата за Австралия автоматична високоскоростна система за сортиране на т.нар. несъвместими товари (артикули с размери, надвишаващи 1,5 м и 30 кг). Новата логистична база разполага и с автоматична технология за разпалетизиране на товарите, която намалява нуждата от ръчен труд, повишава скоростта и точността и в същото време намалява риска от злополуки на работното място.

Локацията на парк „Ърскин“, разположен в западната част на Сидни, е избрана главно заради своята близост с едни от най-големите клиенти на TNT. Тя осигурява изключително добра възможност за директна връзка по магистрала с Бризбейн и Мелбърн - двата основни товарни коридора от Сидни. Паркът има капацитет да поеме голямо количество вътрешни приоритетни товари, правейки го подходящ да обслужва пратки от намиращото се в непосредствена близост летище Бедгъри Крийк.

Новият суперхъб в парк „Ърскин“ получи oценка ‘4 Star Green facility’ за най-добра практика от австралийската организация “Green Building Council”.

В новооткритият логистичен обект на TNT работят 450 души, като голяма част от тях са местни жители.

#TNT #Сидни #Австралия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"