Обвинението иска Ченалова зад решетките до 8 години

Обвинението иска Ченалова зад решетките до 8 години
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

За двете престъпления на съдия Румяна Ченалова, прокуратурата иска да я остави зад решетките от 1 до 8 години и по второто обвинение - 5 години. Обвинението се базира на свидетелски показания. Доказателствата са предоставени от Димитър Иванов Попов и Димитър Ламбовски - в техните показания е видно, в това в каква посока да води тя търговското дело, както и какви действия да предостави тя по делото. Тези показания се подкрепят и от другите доказателства - показания на секретар Донка Шулева, която казва какво й е диктувала Ченалова, въпреки че то не е отговаряло на показанията, които е говорил той.

Освен това, според обвинението Ченалова е подменила и три кредитни превода от юли, които тя е допуснала в протокола вместо тези документи тя е представила други три документа от НЕК по това дело. При направена експертиза и възстановени аудиозаписи, става ясно че Ченалова е съставила документ с невярно съдържание. Съдебно заседание е имало и аудиозапис, което пък не е предполагало да се водят друг тип записки според ГПК.

Обвинението твърди, че има опасност, ако бъде пусната на свобода, обвиняемата да се укрие.

От друга страна, защитата на Ченалова твърди, че няма основание за постоянно задържане на обвиняемата. "Ченалова е избрана за гръмоотвод на негативите на цялата съдебна система у нас", твърди адвоката й Огнян Митов, цитиран от topnovini.bg.

Според защитата на Ченалова секретарят, който води записките по делото е имал достатъчно време да нанася поправки по протоколите и по думите му, дори да "го манипулира".

Според адвоката нарочно е търсено дело и определи протоколи от преди години, освен това делото все още не е приключено. Относно твърдението на обвиняващите, че тя е искала да повлияе по определен начин върху делото, адвокатът й посочи, че тъй като делото все още се води, не се знае как ще приключи и съответно тя не е можела да въздейства върху изхода от делото.

#Румяна Ченалова #прокуратура #адвокат

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Закон и ред
Последно от Закон и ред

Всички новини от Закон и ред »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници