Белезници щракнаха на бившия шеф от МВФ Родриго Рато

Белезници щракнаха на бившия шеф от МВФ  Родриго Рато
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Белезници щракнаха на бившия шеф от Международния валутен фонд. Бившият испански финансов министър, както и президент на банката "Банкия" Родриго Рато беше арестуван в Мадрид.

Рато е обвинен в измама, пране на пари и незаконно прехвърляне на имущество. Испанската митническа служба извърши обиск на жилището му, след като данъчните власти започнаха разследване срещу него. 66-годишният Рато беше финансов министър на Испания от 96-та до 2004-та година.

Следващите три години той ръководи Международния валутен фонд. През 2012-та Рато подаде молба за данъчна амнистия. В момента властите се опитват да установят дали средствата, които Рато е легализирал при данъчната амнистия идват от законни или незаконни дейности.

В крайна сметка Рато бе пуснат на свобода, след извършени обиски в негови жилища и офиси, съобщи агенция ЕФЕ в петък, цитирана от ТАСС.

"Имам доверие в правосъдието и активно сътруднича с тях (следствието)", каза Рато и добави "сега съм в къщи със семейството си".

Изпълнителната служба за предотвратяване на прането на пари започнала разследване срещу 705 анонимни данъкоплатци, сред които и Рато.

#Международния валутен фонд #арестуван

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"