Цветан Пъков, след като прегазил малкия Петьо: Ами к’во да направя

Цветан Пъков, след като прегазил малкия Петьо: Ами к’во да направя
снимка: Би Ти Ви
A A+ A++ A

Убийството на малкия Петьо от Панагюрище, който бе прегазен, докато кара колелото си, разбуни духовете в цялата държава. Вълна от възмушение предизвикаха и думите на Цветан Пъков, който е бил зад волана на фаталния джип.

„Цветане, ти уби детето ми!”, казал бащата на 6-годишния Петьо на Цветан Пъков, когато видял как мощния джип на джигита помита детето и колелото му.

„Ами к’во да направя”, гласял отговора на Цветан. Това разказа Велко Гевечанов, чичо на загиналото момче.

Той посочва още, че на виновника трябва да му бъде отнета книжката доживот и поне 10 години да лежи в затвора заради деянието си.

Бащата на 6-годишния Петьо бил на двайсетина метра от него, когато се случило нещастието. Преди това дал на момченцето вода и му казал, че скоро ще ходят да вечерят, но всичко станало за една минута. Майката пък оставила сина си за 15 минути при баща му. Това разказаха почернените родители на загиналото дете пред Нова телевизия.
Момченцето имало навика да се пази и затова колата го ударила именно до бордюра на тротоара, обясниха те.

„Правих му изкуствено дишане, правих му масажи, какво ли не, изби му кръв от ушите”, разказва почерненият баща за последните мигове от живота на сина си.

„Той можеше да се пази, трябваше да тръгне в първи клас тази година, купихме му раничка, бележник. Сега винаги ще си остане на 6 годинки, ще бъде малко ангелче”, каза през сълзи съсипаната майка. „Децата не са виновни, че играят, ние сме тези, които трябва да ги пазим”, каза още майката. Двамата с бащата заявиха, че искат справедливост, за да няма и други пострадали хора от Цветан Пъков

В същото време стана ясно, че това не е първото провинение на Пуков. В ефира на Би Ти Ви Христо Христов вазказа за друга катастрофа.

На 17 ноември 2012 година, Христо Христов пътува между Вакарел и Панагюрище. На остър завой без видимост в насрещното платно изскача Цветан Пъков със същата кола, с която е прегазил Петьо. Тъй като Пъков е карал с превишена скорост не успява да вземе завоя и се ударил в колата на Христо Христов. Потърпевшият се събужда два дни по-късно в болница с множество сериозни травми.

„Той се усеща безнаказан, позволява си своеволия, може да има и протекция”, споделя Христо Христов.

Според сводка Цветан Пъков няма заведени дела, а 12 акта и 6 фиша за нарушения. След като Христо Христов се прибира у дома, след продължително лечение в болницата, е посетен от разследващия полицай от Ихтиман. Той започва да го убеждава, да се откаже от делото срещу Цветан Пъков.

„Разследващият полицай ми каза, че той е състоятелен мъж, ще ме обезщети”, разказва Христо Христов. Потърпевшият съжалява, че е подписал документите да се откаже от делото, и смята че става въпрос за протекция от властимащите.
Христо Христов така и не е получил обещаното обезщетение.

Във вторник вечер (14 април) 44-годишният Пъков е карал с висока скорост и е блъснал момчето, което в този момент карало колело. 6-годишното дете загинало на място. Вчера (16 април) жители на Панагюрище излязоха на протест с искане за справедливост и наказание за убиеца на малкото момче.

#Панагюрище #катастрофа #Петьо

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"