Москов: Много болници от години лекуват мъртви души

Москов: Много болници от години лекуват мъртви души
A A+ A++ A

Има много болници без пациенти, през които в годините минаваха мъртви души, каза здравният министър Петър Москов пред Нова тв в коментар на заблуждаваще твърдения в медиите.

Министърът отрече да се поставят ограничения пред родилките.

„Ако това го е казал лекар, това трябва да доведе до сериозни санкции, защото такова нещо няма. Нито родилките, нито онкоболните, нито който и да е пациент няма да пострада. Бюджетът на касата е създаден, за да отговаря на вашите здравни потребности, а не на бизнес плана на определена болница”, заяви Петър Москов.

Според него решението на проблема с болниците, които са отчитали нереални дейности е въвеждането на дълго отлаганата електронна здравна карта и цялостната електронна система.

"Искам да спрем теча на парите за здраве. От това няма да пострадат нито родилките, нито онкоболните", увери Москов.

Министърът иронизира, че се оплакват тези здравни заведения, които ако фалират, никой няма да разбере, освен шефовете им. "Нито една голяма болница, която приема пациенти в много тежко състояние, не се е оплакала", посочи той.

"Всичко и навсякъде може да се фалшифицира", каза още министърът. По думите му може да се направи копие на една лична карта и с него да се влезе в болница да се източва касата.

Но ако се хване такъв случай, глобите са изключително сурови, закани се здравният министър.

#Петър Москов #електронна здравна карта

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници