Гришо отпадна от тенис-турнира в Монте Карло

Гришо отпадна от тенис-турнира в Монте Карло
Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Въпреки силното начало, родната гордост Григор Димитров приключи участието си на турнира от сериите Мастърс в Монте Карло. Първата ракета на България при мъжете загуби с 1-6, 3-6 от Гаел Монфис в мач от 1/4-финалите.

Припомняме, че Димитров се представяше много силно от началото на седмицата, като записа 3 поредни успеха над Фернандо Вердаско, Фабио Фонини и миналогодишния шампион Стан Вавринка, но в петък се представи слабо и се задържа на корта едва 59 минути. Хасковлията направи много непредизвикани грешки и бе нестабилен на собствен сервис, като позволи на съперника да реализира и трите възможности за пробив, които се откриха пред него през първата част.

В началото на втората част Григор стигна до единствените си две възможности за пробив, но Монфис ги отрази, а веднага след това взе подаването на българина, за да поведе с 3-1. До края на мача французинът удържа преднината си и в крайна сметка спечели с 6-1, 6-3, за да се класира за полуфиналите на надпреварата, където ще се изправи срещу Томаш Бердих.

По този начин Монфис записа 3-та победа от 4 мача срещу Димитров. С достигането си го 1/4-финалите в Монте Карло, българският тенисист си осигури 78 820 евро от наградния фонд, както и 180 точки за световната ранглиста. 

#Григор Димитров #Монте Карло #Гаел Монфис

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »