11 000 емигранти пристигнаха в Италия от Африка за шест дни

11 000 емигранти  пристигнаха  в Италия от Африка за шест дни
Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Италианските власти съобщиха, че повече от 11 000 емигранти са били спасени в Средиземноморието и пристигнали в Италия през последните шест дни. Стотици други се очакват да пристигнат до края на деня, предаде АФП.

Влошената ситуация в Либия е основна причина за драстичното увеличаване на броя на емигрантите в Европа.

Правозащитни организации алармират, че опасността за живота на милиони хора в Африка е причина да предприемат рисковани пътувания, които често са с фатален край.

Междувременно италианската полиция съобщи, че са арестувани 15 имигранти мюсюлмани, за които се подозира, че са изхвърлили 12 християни зад борда на плавателен съд, превозващ нелегални емигранти към Италия, предаде Би Би Си.

На лодката избухнал скандал, при който емигранти християни от Гана и Нигерия са били изхвърлени в морето. Предполага се, че всички те са загинали. Общо по данни на италианските правоохранителни органи на борда на плавателния съд са се намирали 105 души.

Полицията в град Палермо съобщи, че на арестуваните са повдигнати обвинения в убийство с усложняващи обстоятелства на религиозна почва. Обвинените са от Гвинея, Мали, Кот д'Ивоар и Сенегал.

#Италия #емигранти #Африка

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »