"Ислямска държава" вече издава и лични карти

"Ислямска държава" вече издава и лични карти
Снимка: T- ‏@offshore_race
A A+ A++ A

Джихадистката групировка „Ислямска държава” вече издава лични документи. Жителите на северната сирийска провинция Ракка, която е под неин контрол, получиха лични карти, предаде АФП.

Гражданин на "Ислямска държава" може да бъде всеки мъж, който е навършил 13 години. Жените нямат право на лична карта, защото е забранено да се отпечатват техни снимки.

За издаването на личен докумет алармира Сирийският център за наблюдение на човешките права. Правозащитниците публикуваха снима на документ за самоличност със знака на „Ислямска държава” и нейното черно-бяло знаме. Документът съдържа снимка на притежателя, името му, датата и мястото му на раждане, както и имената на неговите родители, както и надпис: „Вилает Ракка”.

Правозащитниците са убедени, че хората не искат тези карти, но нямат избор.

В петък по време на мащабна операция иракските сили са елиминирали един от най-влиятелните членове на екстремистката група "Ислямска държава" - Езат Ал Дури, съобщи телевизионния канал "Ал Арабия".

Ал Дури е бивш сътрудник на покойния иракски президент Саддам Хюсеин.

Също в петък бойците от "Ислямска държава" влязоха в сблъсъци с иракската армия в най-голямата петролна рафинерия в страната и задържаха превзетите територии в западната част на страната. Премиерът Хайдер ал-Абади обяви, че ислямистите остават "много, много опасни".

Терористичната организация понесе значителни загуби от правителствената войска и шиитските доброволни отряди в Тикрит товзи месец, но в момента провежда контраофанзива срещу рафинерията "Байджи" и в западната провинция Анбар.

#ислямска държава #Сирия #Ирак #Ракка

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"