Бивш правосъден министър бесен, че водили Ченалова с белезници

Бивш правосъден министър бесен, че водили Ченалова с белезници
Антон Станков Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Обвинението на прокуратурата срещу съдия Румяна Ченалова е несръчно. Съмнявам се, че то ще доведе до последствия при съдебно дело. Това заяви бившият министър на правосъдието Антон Станков пред Би Ти Ви.

Станков се възмути от грозната картина на закопчан с белезници съдия, отведен да изслуша решението на магистратите за мярката си за неотклонение.

„Казусът с Ченалова не се развива добре, плаши ме голямата репресия, защото може така да се опитват да сплашат съдиите”, коментира Антон Станков.

Според него намесата на френския посланик Дьо Кабан по случая с делата на съдия Ченалова е неуместна. Станков припомни, че няма завършен съдебен процес, дори не е завършено и разследването и не може така да се хвърлят обвинения срещу действащ член на съдебната система.

Френският посланик в България Ксавие Лапер дьо Кабан бе коментирал по повод Ченалова, че в българската съдебна система има "гнили ябълки". Той обяви случай с френска компания, инвестирала у нас, чийто собственик твърди, че фирмата му е жертва на българската съдебна система. Посланикът обясни, че става дума за две дъщерна фирми на голяма френска компания за вина с милиони оборот и изрази недоумение как съдът е взел решение за обявяване в несъстоятелност.

#Антон Станков #Станков #Румяна Ченалова #Ченалова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"