Huawei P8 Lite се размина с анонса, ето повече информация за него

Huawei P8 Lite се размина с анонса, ето повече информация за него
A A+ A++ A

Слуховете твърдяха, че на 15 април Huawei ще представи смартфоните P8 и P8 Lite, но вместо това реално анонсираните устройства бяха P8 и P8 max. По неуточнени причини анонсът на P8 Lite е бил отложен в последния момент. В сайта на Huawei имаше вече качена продуктова страница за него, както и подробна информация, но по време на събитието за пресата той изобщо не бе споменат. Това все пак не попречи многобройни снимки за пресата да изтекат онлайн по времето на анонса на останалите P8 смартфони.

P8 Lite на практика е устройство от среден клас, което щеше да допълни гамата нови модели с 5-инчов екран, по-малък от 5.2-инчовия в P8. Смартфонът няма да има метален unibody корпус и ще е по-дебел – в случай, че приемате 7.7 мм за голяма дебелина. По-разочароваща изглежда 720p резолюцията на дисплея. Чипсетът също е малко по-скромен от този на флагмана - все така осемядрен, но в Kirin 620 ядрата са 64-битови Cortex-A53 с тактова честота 1.2GHz. RAM паметта е 2GB.

Телефонът ще използва Emotion UI 3.1 върху Android 5.0, освен ако към момента на официалния анонс той вече е подменен с по-нова версия. Вградената памет за данни е 16GB, не е пропуснат и microSD разширителен слот. Подобно на другите два P8, microSD слота може да побира и втора SIM карта. В официалните спецификации на Huawei P8 Lite се споменават още 4G LTE и батерия с капацитет 2200mAh. На задния панел присъства 13-мегапикселова камера, а предната за селфита е с резолюция 5MP. Не се споменават обаче оптична стабилизация или RGBW сензор. Според предварителната информация, Huawei P8 Lite би трябвало да струва около 270 евро.

Източник

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"