Строителството на магистрала „Марица” ще се забави

Строителството на магистрала „Марица” ще се забави
Снимка: Министерски съвет
A A+ A++ A

Лот 1 на магистрала "Марица" - участъкът от Оризово до Димитровград, с дължина от 31,4 км, има сериозно закъснение последните две години. В момента на терена работи екип от 92 археолози и работници, които извършват допълнително проучване на един от осемте обекта от Късното Средновековие. Това заяви премиерът Бойко Борисов след като регионалният министър Лиляна Павлова му докладва за реалното състояние на възобновеното строителство на АМ „Марица” по време на инспекцията ѝ на Лот 1 и Лот 2.

Учените са обещали да освободят терена за строителство до 20 май. Създадена е отново пълна мобилизация и при добри климатични условия изграждането на лота трябва да приключи до края на месец септември.

"Строителството на Лот 2 – от Димитровград до Харманли, е изпълнено на 85%. На този обект също има сериозно закъснение. Участъкът трябваше да е готов ноември 2014 г. В момента голяма част от 34-те километра са готови за полагане на последния пласт асфалт. При добра организация на работата Лот 2 ще може да бъде пуснат за движение до края на месец май. Министър Павлова ме увери, че в момента е подновено полагането на асфалт, доизграждат се отводнителните системи и се монтират мантинели", уточни Борисов.

#Марица #Бойко Борисов #Борисов #Лиляна Павлова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"