Викат братя Галеви за дело на 29 април

Викат братя Галеви за дело на 29 април
A A+ A++ A

Издирваните от правосъдието Ангел Христов и Пламен Галев, по-известни като "братя Галеви", имат покана да се явят на 29 април на поредното дело срещу тях, заведено още по Цветан Цветаново време от Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество.

Исканията на комисията са "зациклили" в една безперспективност и една слабост, коментира по този повод един от служебните защитници на Пламен Галев - адвокат Анани Константинов, предаде БНР.  Според държавния защитник цялата претенция е неподготвена, а исковата молба не е издържана и подлежи на сериозни корекции.

Според Константинов комисията се опитва чрез нестандартни процесуални ходове непрекъснато да отлага делото.

"Докато има процес, давност няма и това дело може да се влачи много време", тълкува процедурата Константинов. Предвижданията му са, че тази съдебна сага ще бъде изкуствено поддържана само заради обществения интерес, а не заради обективната юридическа истина.

Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество води дело срещу Пламен Галев, Ангел Христов, техните съпруги и контролираните от тях дружества.

Общата стойност на иска е за 4 250 189 лева. Галев и Христов са в неизвестност от 2012 година, след като влезе в сила присъдата им по наказателно дело за организиране и ръководене на престъпна група.

#Ангел Христов #Пламен Галев #братя Галеви

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници