Бъчварова за взривовете в Иганово: Дано не са умишлени

Бъчварова за взривовете в Иганово: Дано не са умишлени
A A+ A++ A

Има притеснителни обстоятелства около взривовете в Иганово, сподели пред Дарик вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова.

"Не искам да коментирам дали е саботаж взривът в Иганово, преди да имаме окончателния доклад на прокуратурата. Но има много обстоятелства, които са притеснителни", каза тя.

Бъчварова коментира думите на бившия военен министър, че инцидентът е станал заради слабия контрол на МВР помирително: "Дано не е умишлено действие".

Според Бъчварова има перспектива за поетапно влизане в Шенген, но това не зависело само от България. Оградата по границата с Турция пък ще започне да се изгражда до месец.

"Надяваме се да стане готова до края на годината. Преговаряме и за общи патрули с Турция за справяне с нелегалните имигранти", добави министърът.

Бъчварова призова новото звено за борба с корупцията да се заеме приоритетно с процедурите за обществени поръчки.

За фишовете от мобилните камери министърът обясни, че въпреки че все още не е разписана наредбата, фишовете продължават да действат: "Преди два дни пристигна фиш с глоба за сина ми и той си я плати", даде пример Бъчварова.

#Иганово

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници