Рашидов: „Епопея на тракийските царе” ни струва 250 000 лева

Рашидов: „Епопея на тракийските царе” ни струва 250 000 лева
Откриването на изложбата "Епопея на тракийските царе". Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Прословутата изложба „Епопея на тракийските царе” ни струва 250 000 лева. Това заяви министърът на културата Вежди Рашидов в ефира на Нова телевизия. Той уточни, че тази сума е четири пъти по-малка от парите, дадени за неудачното лого на България.

Той бе категоричен, че във Франция са излезли големи материали за изложбата както в печатни медии, така и в агенции и телевизии.

С малко пари направихме нашествие на българската култура в Париж", каза той.

"За първи път в живота ни се случва нещо толкова добро, нещо, за което един франзузин изказва своето изумление", посочи той. И се възмути, че цялата държава се занимава с "четири човека", които "на всичко са против, а са никой" и "защитават интересите на определени кръгове".

Министърът на културата посочи, че в Париж са командировани осем журналисти, които пишат по темата активно още от 2012 г.

„Поканих 8 журналисти, тях съм ги канил още от 2012 година, когато започнах да работя по изложбата”, призна Рашидов. Според него, това са хора, които са пускали много материали за работата на Министерството на културата през всичките тези години, независимо кои са собствениците им.

„Завистта може да роди само злорадо съжаление”, коментира още Рашидов. Той показа каталог за изложбата, издаден от Лувъра, но не успя да каже колко струва изданието, защото го получил „като министър” без пари.

 

 

 

#изложба #министър #Вежди Рашидов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Култура
Последно от Култура

Всички новини от Култура »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"