Борисов мечтае за електронно гласуване

Борисов мечтае за електронно гласуване
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

"Ще направим доста за електронно управление, мечта ми е електронно гласуване". Това заяви премиерът Бойко Борисов на кръгла маса на тема: "Единен цифров пазар чрез е-управление и дигитално предприемачество" в понеделник. "В 21 век данъците събираме по електронен път. Разбира се, че има хакери, но има и други, които могат да го защитават", добави още той.

"Това, което направихме с катаджийските коли, го видях от Андрус Ансип в Естония. Всички там са с камери през цялото време, от спиране на автомобила до съставяне на акта. Това го правим и в митниците, по-тихичко, без много шум", каза Борисов.

"Това, че сме на първо място за фиксиран широколентов интернет ни прави горди. Десетки милиони сме заделили това да се случи и в села, когато искаме да социализираме селата, бизнесът, който иска да отиде там трябва да има възможностите, които има и в големия град. Не е тайна, че България има много добри ИТ специалисти", каза премиерът.

Той обаче изрази притеснение, че децата ни вече много малко си играят. "Представете си тези деца с тази култура какви специалисти ще станат", добави Борисов.

Министърът на транспорта Ивайло Московски пък посочи, че по време на втория кабинет "Борисов" е постигната интегрираност между публичните регистри, електронна идентификация, като следващата седмица предстояло да се входира закон за публично обсъждане, както и са били идентифицирани 29 области в държавата, които са били бели платна и вече имат широколентов интернет.

#Бойко Борисов #Ивайло Московски #интернет #Естония

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »