ZTE твърди, че е постигнала пробив в проучването на 5G

ZTE твърди, че е постигнала пробив в проучването на 5G
A A+ A++ A

В областта, която наричат Pre5G, ZTE твърдят, че са постигнали сериозен напредък с нова технология, наречена Multi-User Shared Access (MUSA), която би трябвало да позволи тройно по-голям капацитет на безжичните мрежи без претоварване. Изследването на китайската компания все още продължава, но алгоритъмът на MUSA според ZTE е осигурил 200% подобрение в справянето с претоварвания, което е от решаващо значение за мрежите в ерата на “интернет на вещите”. ZTE наричат тази област на изследвания Pre5G, защото тя използва съществуващо 4G/LTE оборудване, но осигурява много по-ниска латентност и по-висока пропускателна способност. Освен това поне за момента все още няма ясно дефиниран 5G стандарт.

ZTE твърдят, че потребителското преживяване ще спечели от MUSA много преди очакваното комерсиално въвеждане на 5G, което в най-добрия случай може да се случи след 5 години. ZTE очакват да внедрят Pre5G в комерсиално достъпно на телеком пазара оборудване преди края на тази година. Въпреки че потребителите познават ZTE предимно заради смартфоните им, компанията е и сред най-големите производители на телеком оборудване в света - пазар, за който ожесточено се конкурира с Nokia, Ericsson и Huawei.

Всички тези компании се стремят да играят водеща роля в разработката и дефинирането на петата генерация безжични технологии. Въпреки че фирмата обявява технологичен пробив, има известни съмнения дали тя ще успява да издържа на конкуренцията с другите големи играчи, поне ако се съди по доклад на LightReading. Като продажби, с доходите си от 13 милиарда долара през 2014, ZTE са около два пъти по-малък играч от Nokia или Ericsson и три пъти по-малки от Huawei, които имат 46.5 млрд. долара печалба за миналата година, твърдят от LightReading.

Източник

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"