МВР на Македония: Превземането на полицейски участък е терористичен акт

МВР на Македония: Превземането на полицейски участък е терористичен акт
Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Голяма въоръжена група от 40 души в 2.30 часа през нощта е нападнала районното полицейско управление в село Гошинце в близост до границата на Македония с Косово. Били са заловени четирима полицейски служители, които са били дежурни в наблюдателна кула, съобщи Министерството на вътрешните работи на Македония.

Ведомството окачестви нападението като терористична атака, съобщи vecer.mk.

съобщи vecer.mk.
съобщи vecer.mk.
съобщи vecer.mk.

По време на пресконференция за нападението помощник-министърът на вътрешното ведомство в Скопие Иво Котевски информира, че нападателите са били добре въоръжени и носели камуфлажни униформи с надпис на УЧК  (Армия за освобождение на Косово) и помежду си говорели на албански език.

Нападателите са извадили оръжие и са закопчали с белезници трима полицаи. Друг полицай е бил пребит. Те отнели оръжията на униформените и счупили мобилните им телефони. Въоръжените мъже извадили камера и снимали превземането на районното управление.

Мъжът, което явно оглавявал групата говорел на лош македонски с сърбизми. Той се обърнал към закопчаните с белезници полицаи със следните думи: "Ние сме от УЧК и нито Ахмети, нито Груевски  може да ви спаси. Ние си искаме нашата държава и не искаме никакви охридски договори, повече никой не може ни се противопостави".

На излизане нападателите дали на полицаите 30 секунди да не мърдат и избягали. Четвъртият полицай, който не бил завързан, успял да освободи колегите си. На път към селото са чули изстрели.

В момента полицаите са на свобода, а на мястото на инцидента има засилено полицейско присъствие.

#Македония #нападатели #полицаи

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници