Джо Сатриани отново в България

Джо Сатриани отново в България
A A+ A++ A

Джо Сатриани (Satriani.com) се връща отново в България с концерт на 11 октомври, съобщиха организаторите от "Лауд консъртс". Виртуозният китарист ще свири в зала 1 на НДК по повод 9-ия рожден ден на радио "Зи рок".

Билетите за концерта се продават от днес, на

цени от 55 лева до 115 лева

в зависимост от местоположението в залата.

Обиколката на "китарния крал" през есента е в подкрепа на неговия предстоящ 15-и студиен албум (все още без име), който се очаква през юли тази година и е последовател на издадения през 2013 г. Unstoppable Momentum.

Брилянтните музикални умения на Джоузеф Сач Сатриани, наричан Професор Сач, са вплетени както в продукции като Surfing With The Alien и Black Swans And Wormhole Wizards, така и в класики като The Extremist (1992), Crystal Planet (1998) и Super Colossal (2006). Те осигуряват звездния му статус и му носят над 10 милиона продажби, превръщайки го в

най-продавания инструментален рок китарист за всички времена

Той обаче не се ограничава само с рок сферата. През 2010 г. хип хоп идолът Ники Минаж използва семпъл от известната балада на Сатриани - Always With Me, Always With You за своя златен сингъл Right Thru Me.

Освен суперуспешен солов изпълнител, който пълни зали по цял свят, и носител е буквално на всички възможни награди на рок китарни списания, при това по няколко пъти, от 1996 г. Сатриани участва и в G3 турнетата – над 3-часови шоута с китарни крале от ранга на Стив Вай, Джон Петручи, Ерик Джонсън, Стив Морс.

За изпълненията си на живо Джо Сатриани споделя: “Свиренето на китара е забавно и всъщност е вълнуващо като всеки един екстремен спорт или смахнато артистично начинание. Музиката поглъща цялото ми същество - мускулите, сърцето, мозъкът, духът и емоциите. Всичко се пали и изгарям в този огън - потя се, вибрирам и когато приключа със свиренето съм тотално изтощен”.

Материалът е подготвен от Даниел Димитров.

#Джо Сатриани #Ники Минаж #китара #музика #концерт

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Лайфстайл
Последно от Лайфстайл

Всички новини от Лайфстайл »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"