Граждани скочиха срещу Рашидов, готвят #ПейWithMe

Граждани скочиха срещу Рашидов, готвят #ПейWithMe
A A+ A++ A

Граждани готвят протест срещу министъра на културата Вежди Рашидов. Поводът е изказванията на министъра за  уволнения от хор "Йоан Кукузел" тенор Георги Петров, че омаловажава постиженията на държавата заради изложбата на тракийски съкровища в Лувъра.

Протестът е под мотото #ПейWithMe - дари стотинка на Вежди, спаси културата! Във Фейсбук страницата за недоволство срещу министъра вече над 1700 души са заявили присъствието си. Началният час на събитието е 18:00 и ще се проведе пред министерството на културата. Гражданите ще събират стотинки за Рашидов "да се успокои и да си ходи, защото песента му е изпята".

Тази седмица тенорът Георги Петров, поиска хонорар за представлението на хора в Париж, което изкара министъра извън контрол. "Ще му дадеме 100 лв., за да се успокои и да не пее, ако може. 50 лв. ще ги дам от моя джоб", заяви скандалният министър. Освен това обвини в "свинщина" всички, които критикуват мащабната изложба.

Освен Петров и втори хорист напусна камерния ансамбъл "Йоан Кукузел". Стоян Малинов също е обиден от отношението на министъра на културата Вежди Рашидов. Малинов е част от хора 23 години, но е решил да го напусне, след като неговият колега Георги Петров беше освободен.



#протест #Вежди Рашидов #хор #Йоан Кукузел

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »