Наш деветокласник постигна впечатляващ резултат на теста за интелигентност на „Менса“

Наш деветокласник постигна впечатляващ резултат на теста за интелигентност на „Менса“
снимка: Нова телевизия
A A+ A++ A

Пореден повод за гордост на страната ни стана деветокласник от Пловдив. 15-годишният Цветан Чуканов постигна впечатляващи резултати на теста за интелигентност на „Менса“. Младежът всъщност има 154 точки IQ от 160, съобщава Нова телевизия.

Чуканов учи в Математическата гимназия в Пловдив. Той на шега се явил на световния тест за интелигентност, без специална предварителна подготовка.

„Исках да проверя дали всъщност попадам в тези 2% на населението, които са с високо IQ“, обяснява момчето. Тестът включва 45 логически въпроса, които трябва да се решат за половин час.

„Постигнах 99%. Това означава, че попадам в горните 1% от населението на земята с най-високо IQ“, обясни ученикът, който обича да трупа знания в интернет и да чете книги.

Силата на Цветан е в хуманитарните науки, казват учителите му. Неговият учител по философия Стоян Зайков е убеден, че скоро възможностите на момчето ще се докажат на много по-високо ниво. Мечтата на момчето е да учи право.

„Следващата ми цел е да мина теста за езиково ниво на Кеймбридж , първи сертификат, за да мога след това да си отворя вратите за Англия и САЩ“, обясни момчето.

Всяка година на теста у нас се явяват между 350 и 500 души.

#гордост #Менса #Пловдив #тест #интелигентност

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"