Мнима лечителка бръкна в джоба на болен човек с 12 000 лв.

Мнима лечителка бръкна в джоба на болен човек с 12 000 лв.
снимка: Нова телевизия
A A+ A++ A

Мнима лечителка, която се е представяла и за преподавател в Бан и възпитаник на калифорнийския университет бръкна в джоба на болен човек. Жената измамила пациента с 12 000 лева, като го лъгала, че лекува уши и може да върне слуха му. Сега измаменият я съди, съобщава Нова телевизия.

Става въпрос за самопровъзгласилата се за лечителка Летия. Мъжът се обърнал към нея, след като специалисти му казват, че загубата на слуха му е нелечима. Според  мнимата лечителката Виолетка Димиева обаче лек имало - енерготерапията.

"Поставя ръката на болното място и прави едно леко триене и задържа ръката в една чупка, може би на 120 градуса – китката, и казва усещаш ли затопляне. И така 20 минути. Като свърши процедурата ми казва - за този цикъл, който направих четири дни, дължиш 2000 лв.”, разказва измаменият.

Летия обаче категорично няма право да лекува, сочи проверка на РЗИ. Освен чрез енерготерапия, самопровъзгласилата се за американски професор лекувала слуха на пациента си и като прекъсвала генетичните връзки с роднините му. След като прекъсне връзките на планетарно ниво, трябвало да направи и защити на пациента, за да гарантира доброто му здраве и успех в бизнеса.

След като били проведени 25 процедури за 12 000 лв. и състоянието на мъжа не се подобрило, той решил да провери „лечителката“. Оказало се, че в БАН не са и чували за нея.

Измаменият мъж вече е потърсил правата си пред българските власти. Образувано е досъдебно производство. От регионалната здравна инспекция в града, в който живее, са му отговорили, че Виолетка няма право да практикува нетрадиционна медицина.

#лечителка #болен

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници