Още една жена издъхна заради катастрофата край Върбица

Още една жена издъхна заради катастрофата край Върбица
Снимка: Нова Телевизия
A A+ A++ A

Още една жена почина, вследствие на трагичната катастрофа край Върбица на 4 април. 49-годишната Янка Иванчева изпадна в кома още в деня на катастрофата и е издъхнала без да излезе от нея.

Така жертвите на инцидента стават три.

Припомняме, на 4 април вечерта стар камион, претоварен с дърва, чували с левруда и над 20 души в ремаркето, катастрофира в затворения Върбишки проход. При инцидента на място загина 56-годишна жена. Миналата седмица почина още една от пострадалите - 63-годишната Райка Асенова Христова. Същият ден, когато е починала, трябвало да я транспортират за операция във Варна, но получила тромбоемболия. Община Върбица била готова да плати цената на операцията от 5000 лева.

От падането от каросерията Янка Иванчева получила черепно-мозъчна травма, хематом в главата и коремна травма. Жената претърпяла две операции. В последните дни развила и фатална пневмония.

Все още обвинения не са повдигнати, защото се изяснява собствеността на камиона. Води се разследване за причиняване на смърт и телесна повреда на повече от един човек.

Община Върбица до момента е платила 6000 лева за лечението на всички пострадали при инцидента.

#катастрофа #Върбица #Върбишки проход

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »