Discovery Channel: България е туристическа дестинация № 1

Discovery Channel: България е туристическа дестинация № 1
Популярният канал иска да направи филм за Пловдив. Снимка: mariadreams.wordpress.com
A A+ A++ A

Проучване на Discovery Channel сочи, че България е дестинация номер едно за зрителите на популярния канал. Това обяви Жерар де Фровил – представител на Discovery Channel при откриването на VI международна среща на туроператорите в Пловдив, цитиран от БНР.

Проучването е направено сред 35 хиляди зрители на телевизията. Страната ни е била посочена като най-желаната дестинация за туризъм в Европа и място, което биха посетили още тази година.

Жерар де Фровил отбеляза, че това е в резултат от кампанията на Министерството на туризма, която представя България с видеоклип по 4 телевизионни канала.

"Пловдив е изключително интересен град за проектите на канала. Сега ще направим много снимки, а в плановете ни е и да се върнем за да направим филм за града", каза Лоурънс Пейвли, който отговаря за международните връзки в Discovery в Лондон.

Във форума, който ще продължи до 25 април, участват представители на над 110 туристически организации от 16 държави от три континента, сред които Великобритания, Франция, Германия, Турция, Алжир, Кипър, Сърбия, Румъния, Хърватия, Грузия.

#Discovery Channel #България #туристическа дестинация

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"