Акушерка е пребила новороденото бебе

Акушерка е пребила новороденото бебе
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Софийска градска прокуратура привлече като обвиняема Емилия Ковачева от Самоков за опит за умишлено убийство на 4- дневно бебе.

Емилия Ковачева е била на работа в болница „Софиямед“ дневна смяна, като дежурен акушер. Тя е продължила работата си и в нощната смяна. В отделението по неонатология в болницата е било и новороденото дете.

Около 02.00 часа дежурната акушерката е започнала да нанася множество удари с ръце и със стъклено шише за хранене по главата и тялото на бебето. Опитвала се е да го задуши, като е притискала с ръце врата му. В резултат на тези действия е причинила тежка мозъчно - черепна травма на детето, представляващо постоянно общо разстройство на здравето, опасно за живота, съобщиха от прокуратурата.

По-късно е установено влошаване на състоянието на бебето.

Веднага след това новороденото е преведено за продължаване на лечението в болница „Токуда“ в София, където и към момента се лекува.

Лекарски екип от болница „Токуда“ е сигнализирал полицията за състоянието на детето. Незабавно е започнало разследване.

На Ковачева е повдигнато обвинение за извършен опит за убийство на малолетното дете, намиращо се, поради възрастта си, в безпомощно състояние. Деянието е осъществено по особено мъчителен начин и с особена жестокост.

Емилия Ковачева е задържана с прокурорско постановление до 72 часа и прокуратурата ще внесе искане за постоянното й задържане под стража в Софийски градски съд.

#пребила #акушерка #новородено #бебе

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници