ZTE съди Huawei за нарушени патенти в камерите на Honor X2 и P8

ZTE съди Huawei за нарушени патенти в камерите на Honor X2 и P8
A A+ A++ A

Ако вярваме на китайския производител ZTE, Huawei нарушава негови патенти за технологии на камери в моделите си Honor X2 и наскоро представения флагман P8. ZTE оповестиха в китайската социална мрежа Weibo, че съдят местния си конкурент за нарушение на интелектуалната собственост върху два патента на технологии за камери, притежавани от поделението Nubia на ZTE.

Въпросните два патента, които ZTE се стреми да защити от "плагиатство", се наричат "Slow Shutter and Capture" и "Imaging and Mobile Terminal Tech". В отворено писмо, изпратено до Huawei от юристите на ZTE, Huawei са приканени да прекратят незабавно производството и продажбите на устройства, нарушаващи тези два патента. Според мениджърите на ZTE, Honor X2 нарушава и двата, а наскоро анонсираният P8 е в нарушение на поне единия от тях.

Huawei реагира на обвиненията на ZTE, заявявайки, че Slow Shutter and Capture е стандартна техника, използвана във фотографията, която се реализира от различните производители по различни технологични методи. Huawei също така заявяват, че използваната в Honor X2 и P8 технология е разработвана от тях самите, и за нея фирмата е кандидатствала за собствени патенти. Да се надяваме, че разногласията между двата най-големи китайски производители на мобилни телефони ще бъдат изяснени, преди да се стигне до съдебни дела.

Източник

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »