Брендо не се яви в съда, отново отлагат делото

Брендо не се яви в съда, отново отлагат делото
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Соченият за "кокаинов бос" Евелин Банев-Брендо не се яви пред Върховния касационен съд в петък за делото, в което прокуратурата протестира оправдателната му присъда за пране на пари.

С мотив, че Софийският апелативен съд не е извършил оценка на доказателствата, защото не е посочено неправомерно регистриране на дружества, обвинението поиска от върховните съдии да върнат делото за ново разглеждане.

В протеста си обвинението заяви още, че по делото са допуснати съществени процесуални нарушения. Върховните магистрати ще разгледат мотивите на прокуратурата и адвокатите и ще се произнесат в законоустановения срок. 

Припомняме, че Банев е обвинен в пране на пари от наркотрафик. Делото е образувано по протест на Софийската апелативна прокуратура срещу решението на апелативните магистрати от 11 юли 2014 г., с което той беше оправдан.

През февруари 2013 г. Софийският градски съд осъди Брендо на седем години и половина затвор. След оправдаването му съдът промени мярката му за неотклонение "домашен арест" и никой в момента не знае къде е той.

В Италия Брендо има 20-годишна присъда за участие в престъпна група за международен трафик на кокаин, която все още не е влязла в сила. Румънските власти също поискаха екстрадицията му, за да го съдят за наркотрафик, но нашият съд отказа да го предаде.

#Евелин Банев #Брендо

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници