Прокуратурата ще проверява за предложения подкуп на Николай Ненчев

Прокуратурата ще проверява за предложения подкуп на Николай Ненчев
Николай Ненчев Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Прокуратурата е започнала проверка за предложен подкуп и закана за убийство към министъра на отбраната Николай Ненчев.

Това бе съобщено по повод интервю за днешния брой на в. "Сега" с министър Ненчев. В интервюто Ненчев твърди, че отказът му да се подпише сделката за модернизацията на руските самолети МиГ 29, с които България разполага, е една от причините за атаките срещу него. Николай Ненчев допълва, че дори му е бил предложен процент, за да одобри договора.

Министърът излага факти относно среща с неназовани лица, предали му предложение за заплащане на "сериозни проценти" при съгласие от негова страна за подписване на договор на стойност 80 млн. лева за поддръжка на военни самолети. Ненчев твърди, че "те са изключително изобретателни, процент от тези 80 млн. лв. се опитаха да ми предложат". Твърди също, че спрямо него са били отправяни и заплахи за живота, във връзка с работата на сега заеманата длъжност.

"Атаките идват от засегнатите групи и групировки, които години наред са паразитирали върху Министерството на отбраната. Хора, които са били тясно свързани под една или друга форма с фирми и дружества", казва  министърът.

От прокуратурата съобщиха, че с оглед твърденията на министъра на отбраната, Специализираното звено за разследване на корупционни престъпления започва проверка. Ще бъдат снети обяснения от Николай Ненчев, след което ще се извърши преценка на необходимостта от събиране на други данни, включително и относно оферти за поддръжката на авиационна техника във ВВС. Предмет на проверка ще бъдат и твърденията за закана за убийство.

#Ненчев #Николай Ненчев #прокуратурата #подкуп #заплахи за убийство

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"