Истината е на сцената - Лили Иванова

Истината е на сцената - Лили Иванова
A A+ A++ A

Лили Иванова е родена на 24 април 2015 г. Не, няма грешка. И който не вярва или не му изнася тази информация, би трябвало да посети поне един неин концерт. Истината е там – на сцената.

Там Лили всеки път е като нова – независимо дали става въпрос за музика, песен, аранжимент или дори думи и жестове, отправени към публиката.

Всеки път на сцената тя е като новородена

защото и началото е там – без значение какво си направил онзи ден, вчера или преди малко.

На рождения си ден певицата поднесе поредния 2-часов десерт, приготвен на живо от нея и музикантите й – Ангел Дюлгеров (китари, цигулка), Борис Таслев (контрабас), Огнян Енев (пиано, тромпет, саксофон), Орлин Цветанов (цигулка), Росен Ватев (ударни).

Всичко е музика, но думите на Лили са онзи шеговито-сладък аксесоар, който допълва профила й на личност в музиката от световна величина. Защото най-големите личности обикновено стъпват най-здраво на земята, превръщайки това в полет в съзнанието на хората...

„Ние си пееме, свириме, но без вас какво сме?“

са думи, които певица номер 1 повтаря често на своята публика. Те са нейният вербален поклон след десетките други, предизвикани от аплодисментите, завоювани след всяко парче.

На вчерашния празник най-добре бяха посрещнати „Невероятно“, „Сърцето е чупливо“, „Реквием“, „За тебе бях“, „Поетът“ и  разбира се, бързите парчета, изправили на крака всички в „София лайв клуб“, за да танцуват - на „Рокля на цветя“, „Без правила“, „Искай до край“, „Щурче“.  

„Имам проблем със слушалките, защото са ми малки ушичките...“

Това откровение на Лили, предизвикало бурен смях, всъщност й играеше лоша шега почти през цялото време. Трябваше да прекъсне и изпее отново откриващата концерта песен „Реквием“, а после на няколко пъти губеше връзката с бенда.

Естествено, че това е част от чара на живата музика, но е истинско мъчение да се бориш с недобре подсигурена техника. Когато победиш обаче, овациите са още по-силни.

„Има една песен ("Камино"), за която винаги много се чудя. Един познат ми казва „Много мислиш“, а аз му отговарям „Мисленето не е заразно“

Португалската народна песен „Камино“ е единствената, която Лили не е спирала да пее от първия й запис още през 60-те години. Феноменалното представяне на живо и многобройните успешни аранжименти правят „Камино“ най-обичаната и искана от феновете песен, и една от емблемите на Лили като певица.

В последно време на живо „Камино“ звучи с дълга интродукция, даваща възможност за представяне на музикантите от групата.  

„В Пловдив записвам, печатам афиши и дискове. Остава само да се преместя да живея в Пловдив...“

През 2013 г. Лили влезе за първи път в пловдивското студио CTP, за да запише „Искам те“, част от новия албум „Поетът“. От тогава до сега тя работи с това студио, част от C.T.P Records – лейбъл, сформиран през 2003 г.

В него са Ангел Дюлгеров, Борис Спасов, Ивайло Стайков и Стойко Милев. Своя продукция с тях е реализирал и Васил Найденов, но по-чести клиенти са предимно по-нови банди - Free Style, Bobo & The Gang, Tube Hedzzz, Sour Sweet, като и продуцентските платформи Love Vibes и Freak Collective.

„Аплодисментите са за вас“

Това е, което един пълен с енергия човек, може да каже, след като се е получило взаимно зареждане между него и няколкостотин човешки генератора, успели да го трогнат с непрофесионалното изпълнение на Happy birthday to you, dear Lili...

До следващото зареждане!

Снимки от „София лайв клуб“ - Фейсбук на Лили Иванова; снимка на Лили с роза - Даниел Димитров.

#Лили Иванова #музика #концерт #рожден ден

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Лайфстайл
Последно от Лайфстайл

Всички новини от Лайфстайл »