Turing Phone обещава сигурна комуникация в защитен корпус

Turing Phone обещава сигурна комуникация в защитен корпус
A A+ A++ A

Компания, наречена Turing Robotic Industries (TRI), чието име загатва, че създателите й се вдъхновяват от британския математик Алън Тюринг, представи смартфон, който претендира, че осигурява изключителна защита и отвътре, и отвън. Turing Phone е измислен от основателя на TRI С.И.Л. Чао, като цели да въведе нова децентрализирана технология за идентификация с обмен на статични ключове. С анонимна инфраструктура за дистрибуция на ключовете няма лимити за устройствата да се идентифицират и оторизират едно пред друго без нужда от външна трета страна. Тази идентификация "от точка до точка" поне според компанията създава “защитена комуникационна мрежа”, която е напълно изолирана от всякакъв тип проникване на външни лица.

Ако такава е защитата отвътре, как стоят нещата с външната защита? Корпусът на устройството е произведен от нещо, което TRI наричат Liquidmorphium – сплав, за която се твърди, че е по-здрава от стоманата или титана. При изработката на телефона се използват и алуминий, керамика и пластмаса, но ако заявената здравина на Liquidmorphium е реална, не очакваме да се говори за огъване на този апарат в джоба, когато доставките му стартират преди края на лятото. Какво има под утилитарния дизайн на Turing Phone? Съдейки по разпространената от фирмата информация, хардуерът не е най-новият и най-добрият, но все пак е над среден клас.

Чипсетът е четириядрен Qualcomm Snapdragon 801, операционната система – Android 5.0 Lollipop. Основната камера е 13-мегапикселова, a предната е с резолюция 8MP. Вградената памет е 64GB или 128GB (в зависимост от избраната модификация), а дисплеят е 5.5-инчов с резолюция 1080x1920 пиксела. TRI заявява, че техни представители все още преговарят с оператори, но засега не се очертават споразумения за ексклузивна дистрибуция. В отключената си версия Turing Phone ще поддържа LTE стандартите по цял свят. Оповестената дата на пазарния дебют в САЩ е 10 август; предварителните поръчки стартират от 9 юли. Цената обаче не е от най-ниските – Turing Phone 64GB ще се продава за $740, а 128GB моделът ще струва $870.

Източник

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници