7,5 по Рихтер разтърси Непал

7,5 по Рихтер разтърси Непал
A A+ A++ A

Земетресение с магнитуд 7,5 по скалата на Рихтер е регистрирано в Непал в 11,56 ч. местно време, 6.11 ч. по Гринуич, съобщиха от Европейския сеизмологичен център. Половин час по-късно последва втори мощен трус.

Земният трус е с епицентър на 89 км северозападно от столицата Катманду с дълбочина 10 км. Вторичният трус е бил с магнитуд 6,5 по скалата на Рихтер, регистриран е в 12.30 ч. местно време, 6.45 ч. по Гринуич, с епицентър на 64 км северозападно от Катманду, с дълбочина 10 км.

Местни жители коментират на сайта на Европейския сеизмологичен център от места на 80 км разстояние от епицентъра на земетресението. Съобщават за счупени прозорци, силно клатене в продължение на повече от 20 секунди.

Повечето хора, които живеят в столицата са изпаднали в паника и са избягали от домовете си. Все още няма официална информация за щетите и дали има загинали и ранени хора.

Земетресение с магнитуд 6 по Рихтер е регистрирано и на територията на Япония в Тихия океан.

Земният трус е усетен в 15,35 ч. местно време, 6.35 ч. по Гринуич, с епицентър на 306 км южно от Йокохама и на 251 км южно от Татеяма, с дълбочина 82 км. Няма информация за загинали и разрушения.


Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници