БСП искат оставката на Драгомир Стойнев като зам. - председател

БСП искат оставката на Драгомир Стойнев като зам. - председател
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Съпартийци предприеха мощна атака срещу депутата и бивш енергиен министър в кабинета „Орешарски" Драгомир Стойнев - в негово отсъствие. Изненадващо в събота на "Позитано" 20 поискаха оставката му от зам. председателското място в БСП. Пленумът на партията беше с акцент местният вот наесен. В залата обаче основна тема се оказва нелоялното поведение на Драгомир Стойнев от периода му енергиен министър в кабинета Орешарски до момента.

"Само да припомня, че този човек с 20 гласа не стана председател на БСП", коментира след заседанието Кирил Добрев. Той е категоричен, че в случая става въпрос за разчистване на сметки. Тази партия няма никакво желание да се променя, смята още депутатът. Добрев е убеден, че хората, които са на върха на столетницата искат да останат там до живот.

Евродепутатът Илияна Йотова обясни, че темата за оставката на Драгомир Стойнев щяла да влезе в дневния ред на следващия пленум. Това, което чух като разказ лично мен ме втрещи, сподели пред медиите тя. По негово лично решение е спрян Южен поток, стана ясно от коментара на Илияна Йотова. С неговото бездействие пък бил осуетен и проектът АЕЦ „Белене". В същото време точно в това червените обвинявали опонентите си. Ако кучето е заровено при нас, това наистина е много страшно, сподели евродепутатката. Бившият енергиен министър в кабинета „Орешарски" също щял да бъде изслушан, уточни Йотова.

За част от ръководството Стойнев е прокарвал лични интереси на депутат от ДПС - бившия коалиционен партньор на червените. 

Тепърва ще става ясно какви ще са рокадите по върховете на партията и дали имат пряко отношение с разчистване на сметки преди местния вот или става въпрос за принципни решения с оздравителна цел в редиците на столетницата.

#Драгомир Стойнев #БСП #пленум

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"