Ивайло Калфин: Трябва да върнем политическия диалог

Ивайло Калфин: Трябва да върнем политическия диалог
A A+ A++ A

Да върнем политическия диалог в страната и  в левицата, призова вицепремиерът и зам.-председател на ПП АБВ Ивайло Калфин на редовната Национална конференция на партията.

АБВ участва в управлението и носи отговорност за него, каза Калфин и посочи, че трябва да си дадат много ясен отговор и пред себе си, и пред своите партньори какви са мотивите и границите на това участие. Сред темите, които се обсъждат е и тази за диалога в левицата.

"Левицата в България е в дълбока криза. Тя не започна със създаването на АБВ, точно обратното – създаването на АБВ е израз на тази криза, която се задълбочава особено при предишното управление. Ние обаче имаме отговорности. Ние имаме отговорности въпреки самовлюбеното отношение на някои, въпреки надменното отношение на други - да подадем ръка и да създадем платформата за тези дискусии, които ще дадат възможност на българските граждани да имат алтернатива на управлението в ляво", каза Калфин.

"Мисълта за собствения ни облик трябва да ни води от първия до последния ден, в който участваме в политката. Не трябва да допуснем да се размием зад някой друг", смята Калфин.

Той отново посочи областите, в които АБВ имат основания за тревоги - икономиката и острото противопоставяне на политиката в областта на енергетиката.

#АБВ #Ивайло Калфин

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"