25-годишен българин е в неизвестност в Катманду

25-годишен българин е в неизвестност в Катманду
A A+ A++ A

Близките на отседнал в Катманду 25-годишен мъж от Варна не могат да установят връзка с него след вчерашното опустошително земетресение в Непал.

Това показват данни от платформата на Google Person Finder, която беше активирана след труса, отнел живота на над 2500 души. Приложена е и снимка, на която се виждат той и местен, вероятно будистки монах. 

Близък на младия мъж подписал се като Данаил, е попълнил данни за Александър Димитров, от които се разбира, че е рус, има брада и дълга коса, като за последно е бил в местен хотел.

"Той е с бяла кожа, руса коса и брада и беше отседнал в хотел "Backpackers" в Катманду", пише Данаил.

Информацията за изчезването на Александър е публикувана в Google Person Finder късно вчера вечерта.

Чрез Нова тв бащата на момчето отправи апел към властите да помогнат за издирването му. Александър от няколко месеца е на стаж в Непал, разказа бащата Христо Димитров, баща на момчето, изпращайки снимка с Александър до Нова ТВ.


Текстът гласи:

"Синът ми, Александър Димитров изчезна след земетресението в Катманду, Непал.Той е на стаж в туроператорска фирма там от Бреда Университет - Холандия. Нямаме никаква връзка с него от петък! От ситуационния център в МВнР ми дадоха телефона на посолството ни в Делхи - но там никой не вдигна - в събота и неделя - бездушни чиновници !!! Моля за вашето съдействие да излъчите снимката му и дано най-после от МВнР се размърдат и окажат помощ на бедстващите българи в чужбина!!".

Броят на загиналите след земетресението в Непал расте всеки час. По последни данни загиналите са повече от 2500, ранените са над 6300.

Не е известен все още точният брой и на загиналите от лавина алпинисти в базовия лагер под Еверест. По последни данни там са намерени над 80 тела, затрупани ат снежната маса.

В района в момента има три групи български алпинисти и няма информация за проблеми с някой от тях.

#Непал #земетресение #българин

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"