"Софиямед": Няма причина да ни отнемат лиценза

"Софиямед": Няма причина да ни отнемат лиценза
Снимка: www.zdravedae.com
A A+ A++ A

Няма причина да бъде отнет лицензът на „Софиямед” поради факта, че имаме конкретен виновник за някакво действие. Това заяви управителят на УМБАЛ „Софиямед” д-р Йордан Пелев по време на пресконференция.

Д-р Пелев уточни, че акушерката Емилия Ковачева е била отстранена още на същия ден, в който се установи самоличността й на видеозаписите - 22 април. Той посочи, че съществува конкретна документация, която показва, че сигналът за случая е подаден своевременно и не трябва да се спекулира с истината като се представя случая като съревнование между „Софиямед” и „Токуда” за това кое заведение първо е сигнализирало за проблем с бебето.

„Нашата професия е такава, че ние нямаме работно време. Понякога стоим по 24 часа и по повече време в болницата доброволно, тъй като сме принудени да работим активно. Нашите медицински кадри са тренирани. И аз като млад съм седял по два дни на смени. В случая не става въпрос за преумора, това е някаква реакция. Виждате, че по цял свят се случват такива неща, радостното е, че детето е добре”, коментира проф. Константин Чернев, завеждащ Клиниката по Вътрешни болести в същата болница.

#Софиямед #Пелев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"