“Мтел” продава все повече аксесоари, скоро ще предложи и B&O PLAY

“Мтел” продава все повече аксесоари, скоро ще предложи и B&O PLAY
A A+ A++ A

Ръст в продажбите на устройства от категорията на носимата електроника и на премиум аудио решенията отчита “Мтел” през последните няколко години. Данните бяха споделени на провел се наскоро семинар на телекома, на който стана ясно, че увеличение има и при стандартните мобилни аксесоари. Според Цветозар Атанасов, който ръководи отдел "Устройства и аксесоари" в компанията, дебютът на Apple Watch ще катализира пазара на електроника за носене и устройствата ще стават все по-масови. Това обаче ще е  за сметка на фитнес тракерите, които предлагат функции за отчитане на физическата активност, а някои дори са снабдени с базови възможности за нотификации от свързания с тях телефон.

Компанията отбелязва значителен ръст в продажбите на умните и на премиум аксесоари в портфолиото си не само на месечна, но и на годишна база, но това едва ли е особено изненадващо заради наличната опция за покупка с разсрочено плащане. Това дава определено възможност на повече потребители да си позволят по-скъпо устройство като умен часовник, Bluetooth говорител или слушалки. Статистиката показва, че 60% от продажбите при аудио продуктите са на лизинг, а най-предпочитаната марка е Bose, чиито мобилни продукти в страната ни при операторите се разпространяват ексклузивно от “Мтел”.

През следващия месец към този американски бранд, който през миналата година навърши 50 години, ще се присъедини и един датски. Компанията ще стане ексклузивен дистрибутор и на мобилните продукти на датчаните от Bang & Olufsen, които тази година отбелязват своя 90-годишен юбилей. Компанията свързваме с нейните премиум аудио продукти, телевизори и телефони с отличителен дизайн и прецизна изработка, а в каталога на “Мтел” предстои да влязат продукти от стартираната през 2012 година серия B&O PLAY. Тя е посветена на самостоятелни портативни аудио продукти за дома или за ползване в движение и включва устройства от различен тип.

Първите предложения от “Мтел” ще са Blueooth говорителите BeoPlay A2 и Beolit 15, които поддържат кодека aptX за по-качествен стрийминг на звук от съвместими устройства (повечето нови смартфони от висок клас го поддържат). BeoPlay A2 е по-компактен и по-лесно влиза в определението “мобилно”, макар че тежи 1,1 кг. Има изработен от екструдиран алуминий корпус, осигурява 180 вата пикова мощност (2 усилвателя х 30W), а батерията му стига за 24 часа работа при средни нива на звука. Джаджата има и пълноразмерен USB порт, така че при нужда можете да заредите телефона си или друго устройство. За носене е добавена лента от естествена кожа. Устройството ще се продава за 690 лв. или за 31,90 лв. на месец при лизинг за период от 2 години.

На свой ред Beolit 15 е значително по-тежък (2,7 кг) и обемен, но помества повече говорители (4 активни и 2 пасивни бас радиатора) за пикова мощност от 240 вата (има 2 усилвателя х 35W). Отново предлага алуминиев корпус, батерия за 24 часа на работа и USB порт за захранване на външно устройство, но има и microUSB интерфейс за обновяване на софтуера. Цената на Beolit 15 е 990 лв. или за 45,90 лв. на месец при лизинг за период от 2 години. И двата говорителя поддържат Bluetoth 4.0, могат да запомнят до 8 потребители и поддържат едновременна връзка с две устройства – подходящо за импровизирани партита.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"