Задържаха кораб с българи в Ормузкия проток

Задържаха кораб с българи в Ормузкия проток
Снимка: www.maritime.bg
A A+ A++ A

На борда на задържан от Иран кораб в Ормузкия проток има българи. Иранска държавна телевизия съобщава, че 24-членният екипаж на кораба се състои от моряци от България, Великобритания, Румъния и Мианмар, под командването на български капитан, предаде АФП.

Иран съобщи, че на плаващ под флага на Маршаловите острови е било наредено да акостира в иранското пристанище Бандар Абас във вторник, заради търговски спор.

Ирански патрулен кораб е изстрелял предупредителни изстрели по товарен плавателен съд плаващ под флага на Маршалските острови, който се е опитвал да пресече пролива Ормуз в ирански териториални води, заяви говорител на Пентагона.

Най-малко пет ирански кораба са  спрели кораба „Мерск Тигрис“, който плавал към иранския остров Ларак, докато бил в Ормузкия проток. 

„Издадена е съдебна заповед за конфискуване на кораба и е свързана с компанията „Марск“, казва Хади Хагшенас от иранската организация на пристанищата и корабоплаването. „Ако  корабна компания има дългове и не ги плаща, собствениците на стоки се обръщат към компетентните органи“, допълва той. 

#българи #Иран #Пентагона #кораб

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »