Премиерът гневен на ТВ7: Оправете си бакиите!

Премиерът гневен на ТВ7: Оправете си бакиите!
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Премиерът Бойко Борисов също се намеси в случая с ТВ7. Той повиши тон в ефира на телевизията в сряда и обвини журналистите, че са си виновни сами. "Идете и си оправете бакиите. Нито държавата, нито някой друг ще позволя да се меси в частни съдебни отношения. След Костинброд не искам да идвам при вас! Това, което вие правихте пред дома ми, вие ако бяхте журналисти с етика щяхте да напуснете! Аз съм изпратил човек да се намеси и да се спази закона!", възмутен бе министър-председателят.

"Ще искам от министър Бъчварова да накаже, включително този, който е изпратил толкова полицаи, да бъде отстранен от работата. При такива случаи са нужни двама души, ако има проблем-повече", категоричен бе Борисов.

Малко по-рано премиерът излезе с изявление в своя Фейсбук профил, което гласи следното:

"Разпоредих на министъра на вътрешните работи Румяна Бъчварова служителите на МВР да напуснат незабавно офисите и студията на News7 и TV7. Призовавам за спазване на законността и обществения ред.

Призовавам частния съдебен изпълнител да излезе и да обясни действията си, които са в следствие на съдебно решение, за което, доколкото съм запознат, ръководството на телевизията е било информирано.

Очаквам Радослав Миленков, председател на УС на Фонда за гарантиране на влоговете в банките, да даде повече информация относно процедурата по възбрана, която е наложена от миналата година на телевизията, за това че дейността й се управлява от синдик, а НАП наложи запор заради очаквано публично задължение. Винаги съм подкрепял правото на журналистите да упражняват своята професия и конституционното право на гражданите да бъдат информирани. Само законът ще ни даде свобода, нека го спазваме всички!"

#Бойко Борисов #ТВ7 #Румяна Бъчварова #НАП

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »