Простреляха един от синовете на Киро Японеца

Простреляха един от синовете на Киро Японеца
A A+ A++ A

Простреляха един от синовете на Кирил Киров-Японеца - Януш. Няма опасност за живота му. Покушението е станалo пред дома му в столичния квартал "Факултета".

Според Кирил Киров атентатът е бил насочен срещу него. Синът му Януш е настанен в реанимацията на Военно-медицинската академия (ВМА).

От МВР заявиха, че все още не потвърждават информацията

От там уточняват само, че към 16:00 ч. е възникнал скандал между жители на квартал "Факултета" и е изпратена полиция на място.

БГНЕС припомня, че през февруари тази година Кирил Киров бе разпитан в спецсъда на заседание по делото срещу групата на Йосиф Йосифов, известен като Йоско Костинбродския. Тогава Киров дойде в съда с охрана, която му бе назначена в края на януари, след като заяви, че се страхува от покушение.

Две групи са искали да убият Кирил Киров

с прякор Японеца през 2003 г. и щели да си поделят 300 000 лева или евро, разказа той в спецсъда. Японеца говори тогава за опита за покушение срещу него и посочи именно Йоско като извършител.

Като свидетел по делото срещу групата на Йосиф Йосифов беше разпитан и Боян Петракиев-Барона. Той съобщи, че Младен Михалев-Маджо пратил в сак половин милиона евро на Йоско по него.

Парите били предназначени да се плати откуп

за сина на Венци Стефанов.

По делото бе разпитан още и братът на Кирил Киров - Японеца, Стефан Киров, който разказа, че срещу брат му са извършвани три покушения.

#Кирил Киров #Японеца #Януш #прострелян #Факултета #Йосиф Йосифов #Боян Петракиев #Барона #Маджо

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"