Московски обеща "Хемус" до Плевен след 3 години

Московски обеща "Хемус" до Плевен след 3 години
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Надявам се в рамките на три години да бъде завършен участъкът от АМ "Хемус"до Плевен. Това заяви министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски, по време на официалния старт на строителството на тролейбусно депо в Плевен.

"Основание за това ни дава фактът, че успяхме да включим АМ "Хемус" в ОП "Транспорт и транспортна инфраструктура" и да започнем процедурите за строителство в частта до Плевен", коментира Московски.

По думите му, другото важно нещо, което ще доведе до развитието на региона е изграждането на моста Никопол – Турну Мъгуреле. Московски припомни и, че в Крайова с неговия колега, министъра на транспорта на Румъния Йоан Рус, се договориха двете страни да започнат предпроектни проучвания за неговото изграждане.

Министърът изрази надежда те да приключат в рамките на тази година, така че през следващата да започне строителството му.

Предстои да се обмислят и вариантите за финансиране, като е възможно използването и на частни инвестиции.

Московски подчерта, че се работи усилено за развитието на региона и за превръщането му в добро място за живеене и бизнес.

 

#Ивайло Московски #Хемус #Плевен

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"