Прекратиха съдебното производство срещу Христо Бисеров

Прекратиха съдебното производство срещу Христо Бисеров
Христо Бисеровв и Ивайло Главинков (на малката снимка)
A A+ A++ A

Съдебното производство срещу Христо Бисеров е прекратено и върнато на прокуратурата за отстраняване на нарушения в обстоятелствената част.

Разпореждането подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд София в 7-дневен срок от връчване на преписи от настоящото.

"Общо, исковете, които Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество ще предяви към Христо Бисеров и доведения му син Ивайло Главинков, са за повече от 7 милиона лева. Това е сумата, която ние претендираме, че е преминала през банкови сметки и има необясним произход", каза в края на април председателят на комисията Пламен Георгиев.

Преди това Софийският градски съд запорира имущество на обща стойност 1 555 883 лв. на бившия зам.-председател на парламента и на Главинков. Запорът е по искане на Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество. Проверката започна след като през ноември 2013 г. срещу Бисеров и Главников бе образувано досъдебно производство за данъчни престъпления и пране на пари. В хода на проверката била поискана информация от 7 европейски държави, включително Македония и Швейцария.

Бисеров и Главинков имат три месеца, за да предоставят пред Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество декларация за средствата с неустовен произход. Ако успеят да докажат произхода на средствата, запорът върху имуществото се отменя, обясни Пламен Георгиев.

#Христо Бисеров #съдебно производство #прекратено

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Закон и ред
Последно от Закон и ред

Всички новини от Закон и ред »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"