Бъчварова скочи срещу предложеното от Калфин късно пенсиониране на полицаите

Бъчварова скочи срещу предложеното от Калфин късно пенсиониране на полицаите
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова не одобри предложението на социалният министър Ивайло Калфин за пенсиониране на полицаите на 50 години. Тя подкрепи искането на синдикатите полицаите да се пенсионират на 50 години и тази възраст повече да не нараства. Това става ясно от нейно писмо, изпратено до вицепремиера и министър на социалната политика Ивайло Калфин във вторник.

Припомняме, че неговото предложение предвижда от следващата 2016 година служителите в правоохранителните ведомства да излизат в пенсия на 52 години и 10 месеца, като тази възраст постепенно нараства с по 2 месеца до достигането на 55 години. В момента те се пенсионират при 27-годишен трудов стаж.

Тези проектореформи обаче бяха посрещнати на нож от синдикатите в МВР. "Към момента няма икономически аргумент, който да налага промени в методиката на пенсиониране на служителите в сектор "Сигурност", категоричен бе председателят на Синдиката на служителите в МВР Иван Павлов.

Следващата седмица предстои пенсионните промени трябва да се разгледат от Националния съвет за тристранно сътрудничество. 

#Румяна Бъчварова #МВР #Ивайло Калфин

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Отбрана
Последно от Отбрана

Всички новини от Отбрана »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници