Изтече отсрочката на ТВ7, хамали и мъже в костюми влязоха в сградата на медията

Изтече отсрочката на ТВ7, хамали и мъже в костюми влязоха в сградата на медията
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Пространството пред сградата на ТВ7 започна да се оживява. Вече oколо 60-70 души има пред сградата. Част от тях са граждани, дошли в подкрепа на журналистите, друга част са медии, отразяващи това, което се случва, има и няколко журналисти на ТВ7.

Днес изтече едноседмичният срок, в който телевизията трябва да предаде имуществото си на съдия-изпълнител по решение на синдиците на КТБ.

Вече oколо 60-70 души има пред сградата. По-рано тази сутрин около 15 момчета с анцузи и тениски с надпис "Хамали ООД" са влязли в офиса на телевизията. Хамалите са били придружени от двама костюмирани мъже, за които се предполага, че са съдии-изпълнители.

Освен това сред присъстващите се забелязват и 20-30 младежи на видима възраст около 25 години, спортно облечени. Те обаче не посочват защо точно са се събрали пред сградата, допълва БГНЕС.

От МВР уточниха, че в министерството е получено писмо с искане за съдействие от частен съдебен изпълнител по повод предстоящо извършване на действия по изпълнително дело в офиса на телевизия в София на 7 май.

Във връзка с искането в СДВР е изготвен план с основна задача недопускане на нарушения на обществения ред и самоуправни действия. Задълженията на полицията в такива случаи са законово регламентирани.

На 29 април 2015 г. съдия-изпълнител, подкрепен от десетки полицаи и мъже в анцузи, се опитаха да изземат сървъра и по този начин да спрат излъчването на телевизионния ефир на ТВ7.

Ситуацията се нажежи, след като хамали започнаха да изнасят видеокамери и компютри от сградата на телевизията. Журналисти обградиха входа и направиха жива верига, за да не допуснат хамалите и помощник съдия-изпълнителят да се върнат обратно и да продължат с изнасянето на техниката.

Пред сградата се събраха много хора, колеги журналисти, които изразяваха подкрепата за колегите си цял ден. Същата вечер се проведе и протест пред сградата на ТВ7.

Междувременно в края на деня зам.-директорът на СДВР и началникът на Шесто РУ подадоха оставки. От МВР уточниха, че "поради недостатъчно добра координация и планиране на полицейските действия от страна на заместник-директора на СДВР старши комисар Радослав Сотиров и началника на Шесто РУ комисар Иван Пепелджийски, вицепремиерът и министър на вътрешните работи прие подадените от тях оставки.

#ТВ7 #съдия-изпълнител

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници