"Лудогорец" отново стана шампион - два кръга предсрочно

"Лудогорец" отново стана шампион - два кръга предсрочно
A A+ A++ A

С категоричен резултат 4:1 на свой терен разградският тим "Лудогорец" закова лидерската си позиция в националния шампионат и за четвърти път си осигурява титлата - два кръга преди официалния край на първенството.

Марселиньо откри резултата след малко повече от половин час игра. Той направи двойно подаване с Върджил Мисиджан и след това нямаше как да пропусне - 1:0. Второто попадение падна в края на първата част. Жуниор Кишада се разписа с хубав удар от около 17-18 метра.

Преди това съдията Станислав Ставров отмени гол на гостите заради игра с ръка на Йордан Тодоров.

В 49-ата минута отново Кишада Кишада направи 3:0, а 7 минути по-късно светкавична контра на Лудогорец позволи на Дани Абало да напредне и да изведе Мисиджан зад защитата. Холандецът прояви хладнокръвие и след като преодоля вратаря Митрев, вкара за четвърти път.

В 66-ата минута Даниел Генов вкара почетното попадение за столичани от пряк свободен удар.

Лудогорец стана едва вторият клуб в историята на А група с повече от 3 поредни шампионски титли след ЦСКА. Армейците стигнаха до 9 последователни титли в периода от 1954 до 1961/62 г. включително. В историята си ЦСКА има и 4 поредни – между 1979/80 и 1982/83 г. Големият съперник на армейците в исторически план – Левски, никога не е стигал до повече от три поредни титли.

Тимът от Разград е и едва вторият провинциален след Литекс с 4 титли.

Празненствата в Разград започнаха доста преди началото на мача. Голяма част от политическия и футболен елит на България се събраха за откриването на новата трибуна "Моци" на стадион "Лудогорец Арена". Премиерът Бойко Борисов уважи събитието заедно с министрите си Лиляна Павлова и Владислав Горанов, а на стадиона бе и президентът на БФС Борислав Михайлов. След откриването на трибуната фолк певицата ДесиСлава изпълни новия химн на клуба, а след мача започна концерта на Цеца Величкович.


#Лудогорец #шампион

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници