Какво да хапнем при безсъние?

Какво да хапнем при безсъние?
A A+ A++ A

Не е вярно, че пълният стомах пречи на съня. Всъщност, някои храни могат да го подобрят и да ни направят спокойни, а сутринта да се събудим наспани и енергични. Foodpanda направи топ 5 на храните, подходящи за консумация преди лягане. Те съдържат триптофан (аминокиселина, която подпомага мозъчната функция), серотонин и мелатонин, както и други вещества, докарващи сънотворно състояние.

Банани

Комбинацията от триптофан, въглехидрати и магнезий ще ни направи сънливи и ще може да заспим без да се въртите в леглото.

Пълнозърнести бисквити с фъстъчено масло

Това е още една магическа комбинация (триптофан + сложни въглехидрати), която ще насърчи добрата дрямка.

Чаша топло мляко

Може би някои помнят като деца как баба им е давала чаша топло мляко преди сън. Благодарение на съставките триптофан, калций и магнезий се заспива по-добре. Може да се добави и малка щипка канела или мед.

Сандвич с пуешко

Малко пълнозърнест хляб (богат на комплексни въглехидрати и магнезий) и няколко резена пуешко месо докарват сънливо състояние точно след 30 минути.

Ябълки с мед и бадеми

Тази комбинация дава допълнителна доза спокойствие, особено ако към нея се прибави билков чай от мента или лайка.

Специалистите предупреждават да сме внимателни с количества, защото последното нещо, което искаме, е да претоварим стомаха си и да натрупате допълнителни калории... Не бива да забравяме, че всяко нещо, консумирано с мярка е полезно. /ДД

#здраве #храни #Сън #безсъние #банан #бисквити #мед #канела #ябълка #бадеми

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"