Опозиционерът Заев пусна нов скандален запис за Груевски

Опозиционерът Заев пусна нов скандален запис за Груевски
Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Опозиционният лидер Зоран Заев разпространи в събота нови аудио записи, в които основни герои са отново македонския премиер Никола Груевски както и бившия министър на външните работи Антонио Милошоски. Те се отнасят за преговорите относно спора за името на Македония между властите в Скопие и в Атина.

Предмет на разговорите е въпросът дали Македония да бъде Горна, Долна или някаква друга. Милошоски настоява да има политическо определение, например Независима Република Македония, Суверенна Република Македония, което да се представи като постигнат успех в преговорите. В скоби трябва да се постави искането на гръцката страна Горна или Северна Македония.

От днешните разговори, в един от които участва и бившият шеф на спецслужбите Сашо Миялков, става ясно, че Груевски е готов на големи компромиси с южния съсед.

Скандалният запис доказва, че македонският премиер е бил готов и участвал в пазарлъци по отношение на името на Република Македония, които са много по-унизителни за страната, от наименованието бивша югославска република Македония.

Заев заяви, че записът доказва, че преговорите между Македония и Гърция в никакъв случай не са се водили между официалните делегации на двете страни.

Припомняме, че в неделя е насрочен голям антиправителствен протест

#Македония #Никола Груевски

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници