Създават "Фонд на фондовете" за разпределяне на европарите

Създават "Фонд на фондовете" за разпределяне на европарите
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Правителството ще създаде специална държавна структура, под чиято шапка ще става разпределението на всички европейските пари. Финансовият министър Владислав Горанов я определи като "Фонд на фондовете". Той, заедно с премиера Борисов и други министри от кабинета, взе участие във форума "Деветте пътя към еврофондовете 2015-2020", чиито съорганизатор беше КРИБ.

Това беше първата среща на премиера с президента на "Лудогорец" след откриването на новата трибуна на стадиона на футболния клуб. Тогава Кирил Домусчиев нагруби спортен журналист и разкри, че правителствената делегация е кацнала в Разград с хеликоптер. Днес Борисов заяви, че е силно огорчен от обществената реакция и ще търси начин да върне похарченото - 2900 лева.

В същото време в качеството си на председател на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България Кирил Домусчиев изрази задоволство, че правителството се вслушва в бизнеса.

"Фондът на фондовете", който предстои да бъде създаден, ще трябва да разпредели през новия програмен период 32 млрд. лева, които страната ни очаква да получи чрез европейските фонодве.

За малко форумът да бъде прекъснат, след като млад мъж успя да застане зад гърба на премиера Борисов, което беше отчетено като гаф на Националната служба за охрана. Мъжът размаха дребна монета от 2000-ната година и запита защо на гърба й пише само България, а не Република България. Славата на младежа беше кратка, гардовете на НСО го изведоха скоропостижно от залата.

#Бойко Борисов #Владислав Горанов #КРИБ #Кирил Домусчиев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Финанси
Последно от Финанси

Всички новини от Финанси »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"