Ердоган признава за президент на Египет Морси, не Сиси

Ердоган признава за президент на Египет Морси, не Сиси
A A+ A++ A

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган все още смята за президент на Египет сваления и осъден на смърт Мохамед Морси, а не отнелия му с преврат този пост Абдел Фатал Сиси.

По време на визитата си в Босна и Херцеговина в сряда Ердоган потвърди противопоставянето на Турция срещу присъдата и заяви пред репортери, че за него все още Морси е легитимен президент на Египет, съобщава в. "Тудей`с Заман".

Египетски съд даде смъртни присъди на Морси и десетки други от Мюсюлманското братство. Това решение бе критикувано остро в САЩ, ЕС и в Турция. Ибрахим Калън, говорител на турския президент, кза в понеделник, че Близкият изток ще бъде обзет от размирици, ако в Египет смъртните присъди бъдат изпълнени.

Дипломатическите отношения между Кайро и Анкара бяха замразени след като египетската армия свали Морси от поста му с военен преврат през лятото на 2013 г. През 2014 г. бившият командващ армията Абдел Фатах Сиси беше избран за президент. Анкара, обаче, отказва да има дипломатически отношения с Египет под управлението на Сиси.

#Реджеп Тайип Ердоган #Египет #Мохамед Морси

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници