Създадоха туристически справочник на "Ислямска държава"

Създадоха туристически справочник на "Ислямска държава"
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Британски джихадист, за който се смята, че е напуснал Великобритания за да се присъедини към „Ислямска държава“ в Сирия е създал туристически гид за групировката. Четивото е предназначено за западните новобранци. А в туристическия гид териториите, окупирани от джихадистите, са сравнени с "ваканционно селище", съобщава „Индипендънт“.

Абу Румайсах е сочен за автор на електронния справочник „Кратък пътеводител на Ислямска държава". Книгата бе публикувана в социалните мрежи. На нейните 46 страници се представя утопична представа за живота в иракските и сирийските територии, окупирани от терористичната групировка. Обособени са няколко рубрики, сред които "Храна в халифата", "Време", "Транспорт", "Технологии", "Народ" и "Образование".

Странен аспект в справочника се намира в секция „Транспорт“. Там се казва, че той е „сериозно мъртъв“. "Естественото развитие на транспортната мрежа в Ислямска държава трябва да се съсредоточи върху влаковете, отколкото корабите и самолетите", се казва в справочника, но се допълва, че все пак има от всичко.

Справочникът е на светлинни години от бруталната реалност на живота в контролираните от терористите територии. Там дори пушенето на цигара може да доведе до наказание с побой, а в някои случаи и смърт. Целта на четивото обаче е представи на новобранците, че няма да им липсва нищо от светския живот, ако се присъединят към джихадистите, тъй като популярни продукти като шоколад, чай, кафе и дори "плодови коктейли" са лесно достъпни.

#джихадист #справочник #туристи

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »