АБВ: До нас не е отправяна покана за подкрепа за сезиране на КС

АБВ: До нас не е отправяна покана за подкрепа за сезиране на КС
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

До ръководството на ПП АБВ и ПГ на АБВ не е отправяна покана или предоставяна каквато и да било информация от страна на БСП за подкрепа на документ, свързан със сезирането на Конституционния съд, заради ратифицирането на договора за заем от 16 млрд. лева, съобщиха от АБВ.

Във връзка с това от партията изразиха категорично несъгласие с "невярното твърдение, че инициативата на БСП се е провалила заради липсата на подкрепа от страна на АБВ."

Депутатът от БСП Атанас Мерджанов пък обяви, че е съвършено несъстоятелно твърдението на АБВ, че до тях не е отправяна покана от страна на БСП.

"Документът и подписката бяха предадени на г-н Кирил Цочев (бел. ред - депутат от АБВ и зам.-председател на 43-тото Народното събрание)". Може би комуникацията в АБВ куца, така че да бъдат така добри и колегиални да изясняват помежду си кой на какви документи отговаря и кой как отговаря на поканите от страна на други парламентарни групи", призова Атанас Мерджанов, цитиран от БГНЕС.

По-рано стана ясно, че БСП няма да сезира Конституционния съд за взетия заем на стойност 16 млрд. лева. Причината е отказът на АБВ и "Атака" да помогнат с необходимите подписи.

#АБВ #покана #сезиране #КС #заем #БСП

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"