Местан: Нямам компромати за Кънев, той сам си е компромат

Местан: Нямам компромати за Кънев, той сам си е компромат
A A+ A++ A

Нека Кънев да говори повече, защото колкото повече говори, толкова по-малко ДПС ще има нужда да прави изобщо кампания, каза в парламента лидерът на ДПС Лютви Местан по адрес на съпредседателя на Реформаторския блок Радан Кънев.

"Искам да успокоя г-н Радан Кънев, че нямам компромати за него, да не се притеснява, да си успокои нервите, нямам никакви компромати за него. Той сам по себе си е самодостатъчен компромат за дясното и дори му дължа една благодарност", отбеляза Местан.

Според лидера на ДПС клишираните изрази, с които всеки ден РБ заливат общественото пространство - че са осигурили стабилност, че реформите тръгват, че ДПС са зло, а те са героите мъченици, които се борят със злото, не могат да носят дивиденти на седмия месец от управлението.

"Бавно, мъчително узрява за необходимостта за диалог с ДПС", коментира Местан поканата на Радан Кънев за дебат.

"Струва ми се, че би трябвало да си даде сметка, че заклинанието, особено монологичното заклинание, не е езикът на диалога. Малко ми е скучен, г-н Кънев. И още веднъж да го успокоя – компромати нямаме, но ще коментираме истината за менторите, за бащиците. Но за разлика от него ще коментираме само фактите, които дадоха основание на ваши колеги да ги нарекат – парламентарна група на преференциалната лихва, за по-кратко – лихвари. Хубаво е да знае, че лихварите не могат да бъдат морални съдници, особено на ДПС", обясни Лютви Местан.

Твърдението на Радан Кънев, че ще остане в опозиция, ако не минат техните реформи Местан нарече "заклинание, монолог, ултиматум". "Не, това е рекет. Властта им е много скъпа и сладка", отвърна Местан на въпрос дали вярва, че наистина е възможно Реформаторският блок да отиде в опозиция.

По отношение на конституционните промени Местан отново повтори тезата си, че няма да даде подкрепа, ако кабинетът "Борисов" разчита за своето съществуване на национал-популистки партии. "Ние сме готови, отворени за разговори в полза на националния интерес, но избирателите на ДПС няма да ни дадат мандат с наши политически решения да укрепваме властта на ултранационалистите в управлението на страната. Това е много ясно изразено условие", категоричен бе той.

"Изключено е да видите подписите на Лютви Местан или на който и да е друг от ДПС до този на ултранационалистите от НФСБ. Това няма да се случи", добави лидерът на ДПС. "По отношение на конституционните промени е добре да чуем един виден конституционалист – г-н Близнашки. Аз съм бил силно критичен към него относно статута му на служебен премиер, но конституционалистът Близнашки, ученият Близнашки, трябва да бъде чут, убеден е Лютви Местан.

#Радан Кънев #Лютви Местан

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници